Onderhoud zonwering

Wanneer onderstaande regels in acht gehouden worden, zal het materiaal van uw zonwering blijven beantwoorden aan de strenge standaarden van kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek die onze klanten van onze producten verwachten.

Onderhoud van de armatuur

Gelakt of geanodiseerd aluminium is een materiaal dat uitstekend beantwoordt aan de huidige en toekomstige normen inzake zonwering die bestaat uit hoog-technologische en esthetische materialen.

Om die kwaliteit te behouden, moeten de blootgestelde oppervlakken regelmatig worden onderhouden met water en niet agressieve detergenten.

Dit onderhoud is afhankelijk van de omgeving waar de zonwering staat. In landelijke of in licht verstedelijkte zone volstaat het om ze 1 a 2 keer per jaar te reinigen. In een industriële omgeving raden wij minstens 3 wasbeurten per jaar aan.

Doek onderhoud

Uw doek is van nature rot-vrij en speciaal behandeld waardoor bevuiling vertraagd wordt.

Basis onderhoud:
Het doek vooraf stofvrij maken met een halfzachte borstel en schoonmaken met zuiver water (niet onder hoge druk - de bescherming van de polyester zou aangetast kunnen worden, geen agressieve detergenten gebruiken). We raden aan dit minstens één keer per maand te doen.

Verwijderen van vlekken :
Voor vinger en vetvlekken gebruikt u het beste een proper doek met oplosmiddel (uitsluitend trichlorethane 111). Voor waterachtige vlekken, flink bevochtigen en met een schoon vochtig doek opwrijven.

Gebruik nooit detergenten of andere chemische producten!

Uitgebreid onderhoud van het doek:
Het doekoppervlak is bekleed met een anti-kleeflaag en heeft geen poriën, dit belet dat het vuil zich kan vasthechten.

Gewoon onderhoud :
Het doek vooraf stofvrij maken met een halfzachte borstel en schoonmaken met water.

Verwijderen van vlekken :
Maak gebruik van water en niet agressieve detergenten.

Tip : Reinig nooit in volle zon, hierdoor verkrijg je kringen!

Onderhoud van scharnier- en draaipunten

Bewegende delen (arm-kniegewricht, mechaniek) moeten minimaal 2 maal per jaar (b.v. voor en na het seizoen) behandeld worden met siliconen of teflon spray (te verkrijgen in onze webshop of in één van onze vestigingen).

Het doekoppervlak is bekleed met een anti-kleeflaag en heeft geen poriën, dit belet dat het vuil zich kan vasthechten.

Afbeeldingen